Buky Virag

Osztály: Bartók Archívum
Fokozat, beosztás: PhD, tudományos segédmunkatárs 
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szoba: 104 
Telefon: (1) 214-6770 / 264 

 

Szakmai életrajz

Felsőfokú végzettség:

  • muzikológus-tanár, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2002

Tudományos fokozat:

  • PhD, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, 2021

Kutatási terület:

  • Bartók Béla élete és művei, Pásztory Ditta élete és munkássága

 

2002-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenetudományi tanszakán, szakdolgozatának címe: A vokális moresca. Egy népszerű műfaj a 16. század végi Itáliában. 2001–2004., és 2018–2020. között az egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. Értekezését, „Különleges tanítványa voltam” – Bartók Béláné Pásztory Ditta, zongoraművész és művésztárs, 2021-ben védte meg.

2000 óta vesz részt a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézet Bartók Archívumának munkájában. Feladatai: A Bartók Archívum tulajdonában lévő kéziratok, fotók digitalizálása, az Archívumban található könyvek-cikkek adatbázisának (Bartók bibliográfia) folyamatos bővítése, valamint „Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása”-hoz szánt jegyzetanyag kottapéldáinak elkészítése és a nyolc kötet jegyzetanyagának technikai szerkesztése. Rendszeresen részt vesz hazai- és nemzetközi konferenciákon és publikál hazai-, külföldi szakmai folyóiratokban. 2007-től kezdve rendszeresen közreműködik a Bartók Archívum kiállításainak megrendezésében.