Mint ahogy arról korábban hírt adunk, a Magyar Nemzeti Bank a Hymnus megzenésítésének 175. évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérméjének tematikai szakértője zenei részről Osztályunk munkatársa, Gusztin Rudolf volt. A kibocsátás kapcsán interjú készült a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió részéről, melyek rövid bepillanást engednek a megzenésítés körülményeibe.

 

mkr logo A Magyar Katolikus Rádió a Régiók üzenete című műsor július 6-i adásában tette közé a beszélgetést. Az interjú meghallgatható erre a linket kattinva.

A felvétel a Magyar Katolikus Rádió tulajdona. Hossza: 11:22.

kossuth radio logo A Kossuth Rádió által készített felvétel a Vasárnapi újság 2019. július 7--i adásában került sugárzásra (link a műsorról itt). Az interjú meghallgató erre a linkre kattinva.

A felvétel a Kossuth Rádió tulajdona. Hossza: 9:02.

 

 

Az emlékérme 2019. június 2-án lett bemutatva Gyulán az Erkel Ferenc Emlékházban. Ez alkalomból előadást tartott Gusztin Rudolf a Hymnus megzenésítésének körülményeiről és történetéről. A helyszínen Gyula TV rövid interjút készített, mely elérhető ezen a linken, illetve megtekinthető az alábbi videóban.

 

Az emlékérme kibocsátásáról „Bemutatták az Erkel-emlékérmet a zeneszerző gyulai szülőházában” címmel cikket közölt a Gyulai Hírlap.