A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A Zenetörténeti Múzeum az intézeti zárvatartás alatt a szokott időben is nyitva tart.

Kutatószolgálat a Népzene- és Néptánckutató Osztály és Archívumban

Kérjük, kutatási szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezze. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére és segítenek a szükséges adminisztrációban. Intézetünkben a kutatókat személyesen csak előre egyeztetett időpontban fogadjuk.

Helyben végzett kutatáshoz, továbbá a Hungaricana – Népzenei Gyűjtemény MTA–BTK Zenetudományi Intézet felületén ideiglenes kutatói jogosultság beállításához a  Kutatási engedélykérelem kitöltése szükséges. A ZTI Népzenei és Néptánc Archívum dokumentumainak másolatait – meghatározott feltételek mellett – a Felhasználási és közlési kérelem kitöltésével igényelheti.

 A Néptánc Archívum dokumentumainak másolási igénye esetén kérjük, előzetesen tájékozódjon a Néptánc Tudástár online adatbázisaiban. Kérelme benyújtásakor leltári azonosítókkal jelölje meg, mely dokumentumokat szeretné használni.