Simény Beáta

Osztály: Magyar Zenetörténeti Osztály
Fokozat, beosztás: tudományos szakalkalmazott
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szoba: 119
Telefon: (1) 214-6770 / 119

 

 

Életrajz

2020-ban diplomázott BA Zenetudomány szakon a kolozsvári „Gheorghe Dima” Nemzeti Zeneakadémián. Szakdolgozatában, Intézményesített zeneoktatás Kolozsváron. A Zenekonzervatórium története (1819-1919) [Învățământul Muzical Instituționalizat din Cluj. Istoria Conservatorului de Muzică (1819-1919)] kitér a város zeneéletére, a zeneegyletek tevékenységére és a vendégszereplések körülményeinek vizsgálatára is, konzulense dr. Banciu Gabriel egyetemi professzor. Kutatási érdeklődése a 19. századi Kolozsvár zenekultúrájára összpontosul, többek között a zenei reprezentációra, a magyar nyelvű sajtóorgánumok feldolgozására.

2020-tól a kolozsvári Nemzeti Zeneakadémia mesterképzős hallgatója, jelenleg Erasmus+ ösztöndíjasként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA II képzésében részesül. Készülő szakdolgozatában Angi István zeneesztétikai rendszerét tanulmányozza.

2021. júniusától Erasmus+ mobilitás keretében nyári szakmai gyakorlatot végzett a BTK Zenetudományi Intézet Magyar Zenetörténeti Osztályán. Gyakornoki munkaköréhez a Nemzeti Színház színlapjainak adatbevitele, valamint kottakorrektori feladatok ellátása tartozott. 2021. szeptemberétől a Magyar Zenetörténeti Osztály tudományos szakalkalmazottja, részt vesz az Erkel Ferenc Operák kritikai összkiadásának munkálataiban.