A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A zárás csak az Intézetre vonatkozik, a Zenetörténeti Múzeum továbbra is nyitva tart, hétfő kivételével naponta 10–16 óra között!

2022. május 16-án, Krakkóban került sor a Visegrad Grant Toward a common regional history of our nation building strategies című pályázatának harmadik hangversenyére Magyarország krakkói Főkonzulátusán. Az eseményt dr. Gerencsér Tibor főkonzul nyitotta meg a diplomatákból, tanárokból és egyetemistákból álló közönség számára. Az előadásokkal egybekötött hangversenyen Kertesi Ingrid, Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő és növendéke, Kovács Júlia Mária lépett fel Kaposi Gergely zongorakíséretével. A koncertprogramot a projektben résztvevő zenetörténészek – Jana Laslavíková, Tomasz Pudłocki, Kim Katalin, Lenka Křupková és Jiří Kopecký – állították össze olyan különleges áriákból, amelyek a visegrádi országok 19. századi zenés színházi gyakorlatát, repertoárját és nemzetépítő stratégiáit leginkább jellemezték. Az egyes zeneművek előtti bevezető előadásokat Jana Laslavíková, Kim Katalin, Lenka Křupková és Jiří Kopecký képviseletében Tomasz Pudłocki, valamint Békéssy Lili Veronika és Ali Yansori mondták el. A hangversenyt követő állófogadás szakmai diskurzusokra is lehetőséget adott.

 

11 lecture recital cracow 1

11 lecture recital cracow 8 11 lecture recital cracow 12

11 lecture recital cracow 9

 Photos: Krakko.mfa.gov.hu