A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A zárás csak az Intézetre vonatkozik, a Zenetörténeti Múzeum továbbra is nyitva tart, hétfő kivételével naponta 10–16 óra között!

 

Az archívum saját eseményei

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöki Kollégiuma elfogadta Lózsy Péter ajándékát, Bónis Ferenc (1932–2019) zenetörténész, Bartók Béla, Kodály Zoltán és Mosonyi Mihály életműve kutatójának hagyatékát. A hagyaték a 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum zenetudós gyűjteményeinek számát gyarapítja.

 

jan1

A tíz éve, 2012. július 1-jén alakult 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum kiállítást rendez a gyűjteményeiben őrzött dokumentumokból. A megnyitón Lamm Vanda, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke és Fodor Pál, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont volt főigazgatója köszönti a megjelenteket. Az esemény meghívója innen tölthető le.

jan1

A 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum 2022-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A megemlékezések első eseményére a Zenetudományi Intézet Tudományos Fórumán fog sor kerülni, a Tudományos Fórum extra keretében megtartott minikonferencián az Archívum munkatársai tartanak kutatásaikról előadásokat. A meghívó itt, a program pedig itt tekinthető meg.

jan1

Francia kapcsolat. Haraszti Emil (1885–1958) pályaképe címmel megjelent Ozsvárt Viktória kismonográfiája Haraszti Emil zenetörténészről, zenei publicistáról, a Nemzeti Zenede egykor igazgatójáról. A kiadvány a 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum Musicologia Hungarica című zenetudománytörténeti sorozatának második kötete.

 

jan1