A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A zárás csak az Intézetre vonatkozik, a Zenetörténeti Múzeum továbbra is nyitva tart, hétfő kivételével naponta 10–16 óra között!

Az archívum saját eseményei

A zene és a nagy háború címmel rendez egész napos zenetudományi konferenciát a 20-21. Századi Magyar Zenei Archívum és Kutatócsoport a Zenetudományi Intézetben, 2014. november 27-én. Az előadások szövegei hamarosan olvashatóak lesznek honlapunkon. A részletes program ide kattintva olvasható.  

nov27

A Holokauszt és a magyar zenei emlékezet címmel egész napos zenetudományi konferenciát rendez a 20-21. Századi Magyar Zenei Archívum és Kutatócsoport a Zenetudományi Intézetben, 2014. október 30-án. Az előadások szövegei hamarosan olvashatóak lesznek honlapunkon. A részletes program ide kattintva olvasható.  

okt30

A 20-21. Századi Magyar Zenei Archívum és Kutatócsoport Évfordulók nyomában 2014 címmel rendez konferenciát 2014. október 11-én az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók-termében, amelyen többek között Vidovszky László, Bozay Attila, Durkó Zsolt, Vujicsics Tihamér, Szőnyi Erzsébet életművéről, illetve Fischer Annie és Fricsay Ferenc előadóművészi pályájáról esik szó. A konferencia részletes programja itt olvasható.  

okt11

A Magyar Zenei Archívum, a Szombathelyi Bartók Szemináriumon és Fesztiválon nemzetközi konferenciát rendez Eötvös Péter zeneszerző 70. születésnapja alkalmából. Az ülésszakon francia, portugál, japán és magyar előadók beszélnek a komponista életművéről. A konferencia programja itt olvasható.  

jul14

A 20-21. Századi Magyar zenei Archívum és Kutatócsoport Könnyűzene - könnyű zene? Magyar populáris zene a 20-21. században címmel rendez konferenciát 2014. január 31-én és február 1-jén az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók-termében, ahol popzenével, jazzel, operettel és cigányzenével kapcsolatos előadások is elhangzanak. A konferencián éppúgy teret kapnak a politika- és társadalomtörténeti megközelítések, mint az esztétikaiak. A konferenciához koncert- és hangszeres bemutatóval egybekötött előadás is kapcsolódik. A konferenciáról, illetve az Archívumról Dalos Anna és Ignácz Ádám a Katolikus Rádió Akvarell című műsorának adott interjút.
Részletes program
2014. január 31., február 1., péntek-szombat, 18.00 – MTA BTK Zenetudományi Intézet
 

jan31