Schmidt Zsuzsanna

Osztály: Bartók Archívum
Fokozat, beosztás: tudományos szakalkalmazott 
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szoba: 101 
Telefon: (1) 214-6770 / 101 

 

Életrajz

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 2001-ben szerzett német nyelvtanári, majd 2005-ben német bölcsész diplomát. 2005-ben elvégezte az ELTE BTK Kulturális Menedzserképző Programját.

2005 novembere óta a Bartók Archívum tudományos szakalkalmazottjaként dolgozik. Feladatai közé tartozik többek között a digitalizált Bartók-levelek és -írások szövegellenőrzése, a szakkönyvtár új kotta- és CD-beszerzéseinek számítógépes katalogizálása, számítógépes nyilvántartások létrehozása a hagyományos dokumentáció alapján (pl. a Bartók-hagyaték jegyzéke), digitális gyűjtemények gondozása-rendezése, továbbá a kiadványszerkesztés, nemzetközi kapcsolattartás, idegen nyelvű levelezés, fordítás (német ill. flamand/holland nyelvű szakszövegek), német szakszövegek nyelvi ellenőrzése, hazai és nemzetközi pályázatok figyelése, konferencia-szervezés, általános adminisztráció és a Bartók Archívum honlapjának szerkesztése.