A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A zárás csak az Intézetre vonatkozik, a Zenetörténeti Múzeum továbbra is nyitva tart, hétfő kivételével naponta 10–16 óra között!

boke gabriella

Osztály: Magyar Zenetörténeti Osztály
Fokozat, beosztás: tudományos segédmunkatárs
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szoba: 119
Telefon: (1) 214-6770 / 119

 

 

Életrajz

 

2018-ban szerezte meg BA diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi szakán, ahol jelenleg MA tanulmányait folytatja. 2016 februárjától az MTA BTK Zenetudományi Intézet Magyar Zenetörténeti Osztályának megbízásából, az „Erkel Ferenc és műhelye” OTKA-pályázat keretében részt vett a források digitalizálásban és tudományos feldolgozásában, valamint a Nemzeti Színház 18–19. századi repertoárjának adatfeldolgozásban, digitalizálásban és katalogizálásban.

2019 januárjától a Magyar Zenetörténeti Osztály tudományos szakalkalmazottjaként folytatja munkáját. Feladatai közé tartozik az Osztályon folyó 18–19. századi alapkutatásokkal kapcsolatos adatfeldolgozás, katalogizálás. Kutatói érdeklődési körébe tartozik a 19–20. századi vokális zenéje, annak technikai és interpretációs változásai valamint a zenés színházi előadói gyakorlat.