Kiemelt hírek és események

A 20. századi zenetörténeti források hitelessége címmel rendez konferenciát a 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók termében, 2019. május 28–29-én. A konferencia részletes programja itt tekinthető meg.

maj28

A magyar populáris zene története(i): források – módszerek – perspektívák címmel rendez konferenciát a 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók termében, 2019. március 21–22-én. A konferencia részletes programja itt tekinthető meg.

marc21

Balog József Lajtha László zongoraműveiből összeállított CD-jét 2019. március 14-én, csütörtökön, 18 órakor mutatja be a művész közreműködésével Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere és Richter Pál, az MTA BTK Zenetudományi Intézet igazgatója. A bemutatót követően a Lajtha és a zongora című, Ozsvárt Viktória rendezte kamarakiállítás is megtekinthető lesz a Bartók-terem előterében. A meghívó itt olvasható.

marc14

2019. január 4. és 20. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre Budapest különböző helyszínein az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál. Számos hangverseny, interaktív beavató foglalkozás, zenepedagógiai műhelyfoglalkozás, családi és gyerekszínházi előadás, kiállítás és moziest is helyet kap a tizenhét napban. A részletes program a fesztivál honlapján olvasható.

 

jan4

Évfordulók nyomában 2018 címmel rendezi meg hagyományos konferenciáját a 20–21. Századi Magyar Zenei Archívum november 22-én, az MTA BTK Zenetudományi Intézet Bartók termében (1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 7.). A konferencia és a hozzá kapcsolódó hangverseny részletes programja itt tekinthető meg.

nov22